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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoTESINI, R. G.; BERNARDES FILHO, R.; ASSIS, O. B. G. Algorithm for artifacts identification in atomic force microscopy images caused by the tip finite size. Acta Microscopica, Caracas, v. 7, p. 221-224, Oct., 1998. Supplement A. Edição de Proceedings of the 6TH Brazilian Conference on Microscopy of materials, MICROMAT 98.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBERNARDES-FILHO, R.; TESINI, R. G.; ASSIS, O. B. G. Algorithm for tip-related artifacts identification in AFM biologic specimen imaging. In: REUNIÃO DA REDE DE NANOBIOTECNOLOGIA - Rede Nanobiotec, 2., 2003, Campinas. Livro de Resumos... Campinas: UNICAMP, 2003. v. 2. p. Seminário de Encerramento das Atividades da Primeira Fase da Rede de Nanobiotecnologia. p. 35-36.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  30/11/2021
Data da última atualização:  30/11/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  BASTOS, D. C.; SOMBRA, K. E. S.; LIMA, M. A. C. de; PASSOS, O. S.; CALGARO, M.; ATAIDE, E. M.
Afiliação:  DEBORA COSTA BASTOS, CPATSA; KASSIO EWERTON SANTOS SOMBRA; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; ORLANDO SAMPAIO PASSOS, CNPMF; MARCELO CALGARO, CPATSA; ELMA MACHADO ATAIDE.
Título:  Physicochemical characterization of Pera orange fruits selections grafted on two rootstocks in the São Francisco Valley, Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, v. 12, e3573, 2021.
ISSN:  2177-5133
DOI:  https://doi.org/10.14295/CS.v12.3573
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  ?Pera? orange is a scion variety widely grown in commercial orchards of various citrus-producing regions in Brazil due to the good acceptance of its fruits by the consumer market, both for fresh consumption and industrial processing. The development of clones or selections occurs by genetic mutations within genetic improvement studies with the different varieties, consisting of the selection of plants with superior quality and production characteristics to the variety of origin. In this perspective, this study aimed to evaluate the physicochemical characteristics of four ?Pera? orange selections (?D9?, ?D12?, ?D25?, and ?C21?) grafted on two rootstocks (Rangpur lime (Citrus limonia Osbeck) and ?Volkamer? lemon (Citrus volkameriana Tan. and Pasq.), under the semi-arid conditions of the São Francisco Valley, Brazil. The experimental design was completely randomized, in a 4 x 2 factorial arrangement, with the first factor corresponding to the orange selections (?Pera D9?, ?Pera D12?, ?Pera D25?, and ?Pera C21?) and the second factor corresponding to the Rangpur lime and ?Volkamer? lemon rootstocks, using five replications of 10 fruits. The physical characteristics evaluated were: fruit mass (g), diameter, and length (mm); fruit firmness (Lb), peel thickness (mm), number of seeds, and juice yield (%). The chemical parameters were determined through the contents of vitamin C, soluble solids (oBrix), and titratable acidity (g of citric acid 100 mL-1), also calculating the maturati... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Citros; Consumo in natura; Semiárido.
Thesagro:  Citricultura; Laranja; Laranja Doce; Laranja Pêra; Melhoramento Genético Vegetal; Porta Enxerto; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Citrus; Oranges; Postharvest physiology; Postharvest technology.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228260/1/Physicochemical-characterization-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF33829 - 1UPCAP - DDPublicação digital
CPATSA59687 - 1UPCAP - DD
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